fredag den 3. august 2012

Gamle fotos

Til tide havner der ting og sager på vores køkkenbord (manden min der kommer med det) som jeg bare må kikke nærmer på og kan side længe og tænke over.
Gamle fotos på pap kort, er godt bevist om det ofte var det bedre borgerskab der havde råd til at blive fotograferet, og måske deres ansatte, som ofte var en stor del at familien da de var der i rigtig mange år.
Og bag billede står jo hvem der har taget billede den lille dreng er taget af Ludv. W. Meyer Kjøbmagergade 4 Kjøbenhavn, og engang er der en som har skrevet bagpå hvem der er på billede, og det er samme navn der forekommer på billede ved siden af.. og der troede jeg lige det var en pige.
Men prøv lige at tjekke de støvler ud, han har på. av av siger jeg bare måske problemer med fødderne sener i livet.


Det første billede, hmm er det et forlovelse billede eller ? de ser meget unge ud ud fra efternavnet bagpå må det være forældrene til den lille dreng øverst.
Manden med den høje hat, ja samme efternavn men der står med håndskrift at han er født i 1842 tænker det er den samme mand som han med damen.
De 2 damer i "arbejdstøj" bagpå står der Palads Hotel Kjøbenhavn ca. 1918-1920 lidt sjov ikke?

Damen billede er også taget i Kjøbmagergade 4 Kjøbenhavn, en har engang skrevet bagpå Farmor. Men se lige det smukke tøj hun har på, og hvordan hun er lukket helt til, ved kraven.. bare hun nu kunne få luft.
Og drengen er faktisk ham øverst oppe, taget i 1908-1909, og måske er det fordi han er blevet konfirmeret der er blevet taget foto af han, man kan se han har fået et lommeur... Det må ha været fint at have sådannet et.

Ja der er mange ting at se på de gamle fotos, måske skulle man  samle på dem ?


1 kommentar:

  1. Sjovt at se de små detaljer på de gamle billeder, bevarings værdige klenodier.
    Utroligt, i dag snupper man bare billeder i tusindevis med iphone, gad vide om vores oldebørn nogen sinde får set de foto vi tager i disse år?

    SvarSlet

Sider